Bokanbefalinger-forsidedummy3

 

Som vi har beskrevet tidligere kan du hente inn Bokanbefalinger med RSS. Minst like viktig er det at du både kan og bør bidra til tjenesten med dine egne bokanbefalinger. Deichmanske bibliotek har utviklet en helt egen WordPress-utvidelse (plug-in) til dette formålet. Utvidelsen gjør det mulig for deg som bruker WordPress å BÅDE publisere en egen bokanbefaling på siden din OG SAMTIDIG sende anbefalingen inn til Bokanbefalinger. Littegrann utrolig, og helt sant. Nå skal vi se på hvordan du kan ta i bruk denne utvidelsen:

1. Last ned innstikket fra Github ved å klikke på Download .zip – knappen til høyre i bildet. Følg instruksene. Legg pesielt merke til at du må kontakte Deichman og få utdelt en API-nøkkel for å bruke innstikket.

2. Logg deg inn på wordpress og velg Utvidelser>Legg til ny>Last opp utvidelser i .zip-format. Last opp .zip-filen

3. Aktiver utvidelsen. Nå vil du se at Bokanbefalinger har dukket opp som et eget felt i Kontrollpanelet ditt:

Bokanbefalinger2

 

 

 

4. Men først må du legge inn API-nøkkelen din. Gå derfor inn på Innstillinger>Bokanbefalinger og lim inn API-nøkkelen. Nå er du klar for å skrive bokanbefalinger!

5. Gå inn på Bokanbefalinger>Skriv ny. Her vil du kjenne igjen utseendet fra redigeringsvinduet til ordinære innlegg. Kjør i vei og skriv en bokanbefaling/lim inn en anbefaling du har laget tidligere.

6. Under boksen der du skriver anbefalingen finner en egen boks for metadata:

metadata-boks

Det er avgjørende at du fyller ut riktig her. Heldigvis sier utvidelsen selv i fra dersom det er noe som ikke stemmer eller om du har glemt noe. *ISBN-nr.: finner du på nett, enten i en bibliotekskatalog eller en bokbutikk på nett.
*Teaser: Bruk f.eks ingressen i bokanbefalingen din, eller komponer en egen teaser. Teaseren skal være kort og er tiltenkt bruk på infoskjermer.
*Målgruppe: Denne greier du!
*Anmelders e-post: Denne greier du!
*Anmelders navn: Denne greier du!

7. Om du vil legge til kategorier eller stikkord til bokanbefalingen fungerer dette på vanlig måte. Når du endelig er klar trykker du på Publiser-knappen.

publiserknapp
8. Hent deg en kopp kaffe og les din egen bokanbefaling, enten på egen hjemmeside, eller sammen med alle de andre anbefalingene hos Bokanbefalinger!

PS! Dersom du bruker et tema med mye “pynt” og ekstra lay-out kan det hende at Bokanbefalingen din ikke vises like smukt på forsiden som de andre innleggene dine. Da er det litt CSS-arbeid som må til for å få rettet det opp. Ettersom det finnes en skog av temaer er dette noe den enkelte må løse selv.

Da ønsker vi deg ykke til med dine bidrag til Bokanbefalinger!

 

Translate »