Live streaming, eller direktesending, er et bra ekstratilbud å kunne gi publikum. Det gjør at flere kan ta del i arrangementet ditt både mens det pågår og i etterkant. Du lar selvfølgelig et opptak av direktesendingen din bli liggende ute etter at den er avsluttet. Jeg skrev litt om dette for et par år siden på Buskerud fylkesbiblioteks hjemmesider. Uansett – nå er tiden inne for at Webløft-skolen lærer deg hvordan du streamer. Oppsettet jeg demonstrerer i denne videoen er enkelt å koble opp fordi jeg ikke bruker kvalitetskamera til filmingen, men nøyer meg med å bruke web-kamera (du kan enten bruke det som er innebygget i laptopen din eller koble til et usb-webcam for noe bedre bilde).

 

Her er infografikk som viser hvordan jeg rigger:

StreamingPCMAC-1920

Oversikt over koblinger og relasjoner i oppsettet.

Lydkvaliteten tar jeg derimot på alvor i denne instruksjonsfilmen og viser deg hvordan du sikrer høy kvalitet på lyden. -Min erfaring er at lydkvaliteten som regel er viktigere for seerne dine enn bildekvaliteten.

Når du har fått satt opp streamingen din henter du embed/innbyggings-koden fra Youtube og plasserer direktesendingen akkurat der du måtte ønske på Webløft-sidene. Hvis du ikke helt husker hvordan dette gjøres finner du det i Instruksjonsfilm 50 – Lage nytt innlegg.

Om du vil blåkopiere oppsettet jeg bruker har du handlelista med cirkapriser her:

  • Laptop med webkamera (kr. 5000)
  • Mikrofon: Røde NTG-2 (kr. 2500,-)
  • Mikrofonstativ: König & Meyer (kr. 600,-)
  • Lydkort: iRig PRO (kr. 1500,-)
  • Lang XLR mikrofonkabel (kr. 300,-)
  • Lang nettverkskabel (kr. 200,-)
  • Software: Wirecast Play (kr. 2800,-)
  • Streamingplattform: Youtube m/100+ følgere (gratis)

TOTALT ca. kr. 13000,-

NB! I denne artikkelen har jeg utelukkende konsentrert meg om å presentere et oppsett som jeg vet fungerer. Det betyr at det sikkert finnes mange andre kombinasjoner, både billigere og dyrere, bedre og dårligere som kan gjøre jobben for deg.  Så får du selv vurdere om å eksperimentere med andre oppsett er noe du ønsker å bruke tid på. Finner du noe bra er det supert om du deler med oss andre.

Lykke til!

Translate »