Webløfts katalogsøk fungerer for de mest brukte norske biblioteksystemene, med ett unntak: Mikromarc. Bibliotekens IT-senter (BIBITS) som utvikler Mikromarc gjør sine prioriteringer basert på etterspørsel fra sine kunder. Ettersom BIBITS er den største leverandøren av biblioteksystemer til folkebibliotekene i Norge har en stor andel av bibliotekene som enten er del av Webløft eller er på vei inn Mikromarc-kunder. Dette har naturlig nok også økt etterspørselen om å få på plass SRU-serveradresser som lar dem ta i bruk WL katalogsøk.

Vi har nå prioritert utvikling av SRU for Mikromarc.
Kjetil Hillestad, direktør for Bibliotekenes IT-senter, 28.05.2015

Med WL Katalogsøk får bibliotekene integrerte trefflister i nettsidene sine. Dermed slipper lånerne å bli tatt vekk fra bibliotekenes egne nettsider for å få presentert treffliste når de søker og visning av enkeltkatalogposter når de vil se nærmere på dem.  Dette betyr mye for bibliotekene, og nå sier altså Mikromarc at de ( i likhet med de andre systemene Bibliofil, Tidemann, Koha og Bibsys) vil tilby sine kunder denne muligheten.

Den 11.05.15 ble ønsket om data via SRU fremmet av Linda Rasten (Ås bibliotek, nå Vestby bibliotek) på Mikromarcs egen e-postliste, og fulgt opp den 21.05.15 av Trine Lise Mellem, rådgiver på Troms fylkesbibliotek. Den 26.05.15 omtalte Brukerstyret i Mikromarc den pågående diskusjonen på sine hjemmesider . Den 28.05.15 kommer så gladmeldingen fra Bibits-direktør Kjetil Hillestad: “Webløft har besluttet at de bare vil utvikle mot protokollen SRU, og ikke Z39.50 som Mikromarc støtter.  Vi har nå prioritert utvikling av SRU for Mikromarc.”

Vi gratulerer hele Mikromarc-familien og ser frem til å motta SRU-adresser til Mikromarc-bibliotekene slik at vi kan starte arbeidet med å kode dem inn i katalogsøket vårt.

Klikk her for å se et eksempel på integrert treffliste i WL Katalogsøk

Klikk her for å se et eksempel på enkeltpostvisning i WL Katalogsøk

Les mer om WL Katalogsøk fra lanseringen 30.04.15 og da mobiltilpasningen var på plass 22.05.2015

Translate »