Illustrasjonblokk – fargelegging og valg

Denne blokken gir deg mulighet til å “fargelegge” svg-illustrasjonene som kommer med webløft-pakken. Det er også mulig å gjøre dette med andre illustrasjoner i svg-format, ved å kode dem på en bestemt måte. I tillegg kan man naturligvis bruke andre bilder eller illustrasjoner, men da kan de ikke fargelegges på samme måte.

Merk at man på alle blokker kan bytte mellom “forhåndsvisning” og “redigeringsvisning”. Hvis man velger “forhåndsvisning” får man i stedet opp valgmulighetene i høyrespalten. For noen blokker fungerer det fint, men for andre blir det veldig trangt der, og det er bedre å ha disse i redigeringsmodus. For å bytte mellom disse klikker du på den aktuelle blokka, og klikker så enten på blyanten eller øyet i den lille verktøylinja rett over blokka, der det er markert med en rød sirkel:

I fargevalg-feltene får du mulighet til å velge fargene du har lagt til tidligere i nettside-innstillingene. Merk at disse fargene på illustrasjonen ikke vil vises med rette farger i redigeringsvinduet, bare hvis du lagrer og går til den siden de besøkende kommer til. For å vise fargevalgene bruker du først “tilpass bakgrunnsfarge og tekstfarge” øverst.

Bakgrunnsfarge vil bli bakgrunnsfargen til boksen. Merk at hvis du velger HVIT der, så vil det se ut som om det er feil marg rundt boksen, så vi anbefaler å ikke bruke hvit…

Kontrastfarge illustrasjon er fargen som legges til på de delene av illustrasjonen som er blå i eksempelet over.

Tekstfarge er fargen som vil brukes på all tekst i den aktuelle blokka.

Bilde er feltet der du kan legge til en illustrasjon eller et bilde

Link lar deg legge inn en link som skal brukes på overskriften.

Tekst – her kan du legge inn teksten som skal brukes i boksen.

Bredde – her kan du velge enten full bredde, der bildet vil ligge ved siden av tekst og overskrift, halv bredde – der bildet vil komme enten over eller under teksten, eller 1/3-2/3, der du vil få et stort utfallende bilde ved siden av teksten, i full bredde.

Bildeplassering lar deg velge om bildet skal vises over eller under teksten når blokka vises i halv bredde.