Kalender/arrangementer

Under punktet “ME Kalender” (Modern Event Calendar) i venstremenyen finner du kalenderen der du kan legge til arrangementer. Det er relativt enkelt i bruk, og du har også muligheter til å sette opp gjentagende arrangementer, noe som kan være svært nyttig. For å legge til et nytt arrangement trykker du på “Legg til arrangement”, evt finner du også dette under “legg til”-knappen i admin-verktøylinja helt øverst på siden.

Når du går inn på “Legg til arrangement” finner du denne siden:

Øverst finner du de vanlige wordpress-feltene med tittel og tekst. For å legge til hovedbilde til arrangementet bruker du som vanlig “legg til fremhevet bilde” nederst i høyrekolonnen:

Under “arrangementsdetaljer” finner du de spesielle feltene for arrangementet, start- og sluttdato, samt tid for start og slutt.

For å lage en gjentagende event kan du huke av “event repeating”, som da vil la deg velge hvor ofte et arrangement skal gjentas. Det som er viktig å merke seg her er at man da skal lage eventet slik som det er den første dagen, altså om det f.ex. skal gjentas hver dag fra klokka 12-1400 hele sommeren, så skal man IKKE velge startdato som den første dagen, og sluttdato som den siste. Sett opp at det første arrangementet starter f.ex. 22.06 klokka 12, og avsluttes samme dag klokka 1400. Så velger du at dette skal gjentas daglig, med repetisjonsintervall 1. Så kan du sette opp en dato da repetisjonen skal avsluttes nedenfor. Du kan også velge f.ex. at noe skal gjentas hver lørdag, hver måned etc etc.

Hvis biblioteket f.ex. har flere avdelinger kan dere også legge til flere steder under “location/venue”.

Du kan velge et eksisterende sted du allerede har lagt inn, eller du kan velge å legge til et nytt. For å redigere eksisterende steder kan du gå inn på “steder” i venstremenyen:

Hvis det er et arrangement som går over flere dager men som kanskje begynner til forskjellig tid de forskjellige dagene kan du legge til det under “Timeplan”.